De lente is begonnen en overal om ons heen ontluiken de knoppen aan de planten en bomen. De narcissen staan prachtig in bloei en de bloesems aan de bomen worden per dag weelderiger. De donkere dagen verdwijnen langzaam op de achtergrond, de zon wordt warmer en het verlangen naar het gewone leven neemt toe.
Hoe was dat gewone leven ook al weer?
De kinderen die gewoon naar school gaan, met het hele gezin er op uit, wandelen in een bos, een pretpark bezoeken, zomaar spontaan een terrasje pakken, afspreken met vrienden en elke winkel binnen stappen die je wilt. Zonder mondkapje, zonder 1.5m afstand en andere maatregelen.
Gelukkig is er uitzicht op meer ‘vrijheid’ en ik hoop dat iedereen binnen afzienbare tijd weer langzaam aan kan gaan genieten van het gewone leven.

de lente is begonnen

Terugkijkend hebben wij veel respect hoe jullie als gezinshuisouders, deze niet altijd even makkelijke tijd, zijn doorgekomen. Kinderen die niet naar school gingen, naast gezinshuisouder ook juf/meester en ouder zijn, het missen van vrienden, creatieve activiteiten bedenken voor een daginvulling en de naasten van jullie kinderen nog verder op afstand.
Jullie hebben net zoveel veerkracht getoond als de natuur die steeds weer ontluikt en ons verrast. Laten we dit voor ogen houden als we de laatste loodjes achter ons gaan laten.

Een mooie lente en liefdevolle ontmoetingen!

Margreet Snoeck
Gezinshuiscoach